Genç İletişimciler Yarışması’nda İki Ödül

İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 27. Genç İletişimciler Yarışması’nda iki kategoride ödül aldı.

Birincilik ödülü verilmeyen Görsel Dal / Belgesel kategorisinde öğrencilerimiz Cevat Cengizhan Onat ve Mehmet İncedal Poyraz adlı belgesel filmleriyle İkincilik Ödülü’nü aldılar. Belgeselde annesi mahkûm olduğu için cezaevine giren üç yaşındaki atipik otizmli Poyraz Ali’nin çaresiz yaşam öyküsü ele alınıyor. Düzenli olarak tedavi alması ve eğitiminin kesintiye uğramaması gereken Poyraz Ali, ne yazık ki annesi gibi günlerini cezaevinde geçiriyor.

Görsel Dal / Televizyon Haberi kategorisinde Üçüncülük Ödülü’nü alan Anıl Caner Gürbüz ile Aydın Can Kocabaş ise yaptıkları haber filminde, 1999 Marmara Depremi’nde üç gün enkaz altında kalan ve iki bacağını kaybetmesine rağmen hayata karşı umudunu kaybetmeyen, dünya engelliler serbest dalış rekorunun sahibi Ufuk Koçak’ın mücadeleci kişiliğini ele alıyor.

Öğrencilerimiz 15 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen törende ödüllerine kavuştular.

Görsel Dal / Belgesel İkincilik  Ödülü

Anıl Caner Gürbüz – Aydın Can Kocabaş

Görsel Dal / Televizyon Haberi Üçüncülük Ödülü

Anıl Caner Gürbüz – Aydın Can Kocabaş

düzenlenen 27. Genç İletişimciler Yarışması’nda iki kategoride ödül aldı.