İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TRT BELGESEL FİNALİNDE

Türkiye'de düzenlenen en saygın belgesel film yarışmalarından biri olan TRT Belgesel Ödülleri'nin finalistleri belli oldu. Okulumuzun Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunlarından Caner Özdemir ile lisans mezunu, yüksek lisans öğrencisi M. Candaş Orhon iki ayrı belgesel filmle, 8. TRT Belgesel Film Festivali'nin "Öğrenci Filmleri Kategorisi'nde finale kalmayı başardı.Caner Özdemir; çevre bilincinin henüz kavram olarak bile bilinmediği yıllarda Sinop'ta yaşayan bir karakter üzerine hazırladığı "Tarzan Kemal";yine Caner Özdemir ve M. Candaş Orhon'un birlikte hazırladıkları ve engelli bir karakterin sinema tutkusunu işledikleri "Düşlerim, Ben ve Kameram"belgeselleri yarışmanın 14 finalisti arasında yer alıyor.
Öğrencilik yıllarında gerçekleştirdiği filmlerle 10'un üzerinde ödül kazanan Caner Özdemir, geçtiğimiz günlerde "Tarzan Kemal" belgeseliyle, 27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'nde  "En İyi Belgesel Ödülü"nü kazanmıştı.
Yarışmanın ödülleri 16 Mayıs 2016'ta düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak.